Zakelijk

Sluit uw verzuimverzekering nog aan op uw situatie?

Zakelijk
29-09-2023

Heeft u een ziekteverzuimverzekering afgesloten voor uw bedrijf? Dan krijgt u binnenkort bericht van uw verzekeringmaatschappij over de premie voor het komende jaar. Maar is deze premie nog marktconform? En “past” de dekking nog bij uw bedrijf? Wij bespreken dit in deze blog. 

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer in gevaar?

Zakelijk
23-09-2023

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Dus zorgt u voor goede werkomstandigheden en voor maatregelen om – mocht het toch misgaan – direct hulp te verlenen en schade en letsel te voorkomen. Veiligheid op de werkvloer wordt wel, mede vanwege nieuwe technologie en complexere wet- en regelgeving, een specialistische klus.

Beperk uw risico’s en bespaar premie

Zakelijk
23-09-2023

Als ondernemer heeft u verschillende verzekeringen om de bedrijfsrisico’s af te dekken. Die risico’s worden groter door prijsstijgingen, het veranderende klimaat en cyberaanvallen. En het herstel van schade wordt duurder door prijs- en loonstijgingen. Ook hier heeft de inflatie toegeslagen. En dus worden de premies voor risicoverzekeringen duurder. Het belang van preventie wordt dan ook steeds groter om de premie te drukken.

Pensioen voor zzp'ers

Zakelijk
23-09-2023

Ook als zzp’er gaat u ooit met pensioen. Of u dan nog moet bijklussen, hangt af van wat u geregeld heeft. Uiteraard heeft u vanaf uw AOW-leeftijd (67 jaar tot en met 2027) recht op AOW. Dat is een mooi begin. Maar geen vetpot. Wilt u meer pensioen? Dan moet u dat zelf regelen. De belangrijkste zaken die u moet weten over pensioen voor zelfstandig ondernemers.

Digitale gijzeling treft steeds meer ondernemers

Zakelijk
23-09-2023
Bij een aanval met gijzelsoftware worden de ICT-systemen van uw bedrijf geïnfecteerd met een computerprogramma dat de gegevens in uw systeem...

Materiele schade aan je bedrijfspand? Overweeg een bedrijfsschadeverzekering

Zakelijk
22-09-2023

U hoopt het niet, maar het kan gebeuren: een brand, inbraak of storm die materiele schade veroorzaakt aan uw bedrijfspand. Toch kan het in het ergste geval leiden tot een tijdelijke sluiting van uw zaak. In deze blog leggen wij uit hoe een bedrijfsschadeverzekering hier uitkomst bij biedt. 

 

Miljoenennota: Kabinet wil investeren in duurzaam ondernemerschap

Zakelijk
20-09-2023

Het kabinet is redelijk optimistisch over de vooruitzichten voor het bedrijfsleven in 2024. Investeren in de economie en in het klimaat houdt Nederland leefbaar, welvarend en concurrerend, aldus de Miljoenennota 2024. Omdat dit de plannen zijn van een demissionair kabinet, hoeven we geen opzienbarende maatregelen te verwachten.

Miljoenennota: Wijzigingen in de belasting voor het mkb

Zakelijk
20-09-2023

Ten eerste gaat de mkb-winstvrijstelling omlaag van 14 % naar 12,7 %. Dat betekent dat een ondernemer belasting betaalt over een groter deel van zijn of haar inkomen of winst. Per saldo betekent dat dus: meer belasting. Voor ondernemers met bescheiden winsten en inkomens valt de wijziging mee. Ondernemers met hoge winsten merken het meeste van deze wijziging.

Miljoenennota : STAP wordt SLIM en 4 andere maatregelen voor werkgevers

Zakelijk
20-09-2023

De STAP-regeling die subsidie geeft voor een individuele scholing, stopt in 2024. De SLIM-regeling, die gericht is op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb, krijgt volgend jaar extra middelen en wordt aangepast. Voor de periode van 2024 tot en met 2027 komt een bedrag van 73,5 miljoen euro beschikbaar ter bevordering van individuele scholing.

Brand voorkomen in uw bedrijfspand: 5 tips

Zakelijk
22-08-2023

Een brand in het bedrijfspand is voor elke ondernemer een horrorscenario. Naast de veiligheidsrisico's voor u en uw werknemers kan dit ook de continuïteit van uw onderneming in gevaar brengen als belangrijke documenten en apparatuur verloren raken en werkzaamheden stil komen te staan. Om een brand te voorkomen delen wij in deze blogs vijf tips om de brandveiligheid van uw onderneming te verbeteren. 

Waarom nu overgaan op elektrisch rijden?

Zakelijk
21-08-2023

Circa 30 tot 40 grootste gemeenten in Nederland voeren per 1 januari 2025 een zero emissiezone in voor goederenvervoer. In die gebieden mogen alleen vracht- en bestelauto’s komen die geen CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten. Misschien tijd om uit te kijken naar een elektrische bedrijfsauto?

Voorkom teleurstelling en ken de verzekeringsvoorwaarden

Zakelijk
08-08-2023

Als ondernemer staat u natuurlijk stil bij de risico’s van uw bedrijf en sluit u daarvoor verzekeringen af. Fijn om te weten dat u bij schade een vergoeding krijgt. Toch is dat niet altijd zo. De teleurstelling is groot als de verzekeraar niets uitkeert. U was toch verzekerd?

Pagina's

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.