Particulier

Overwaarde van uw woning: wel of niet opnemen?

Particulier
29-09-2023

U komt erachter dat u overwaarde heeft op uw woning. Maar wat gaat u hiermee doen? Neemt u deze overwaarde op of niet? En wat zijn goede redenen om deze op te nemen? Om deze keuze wat overzichtelijk te maken, geven wij in deze blog suggesties voor wat u met uw overwaarde kunt doen. 

Uw inkomen beschermen met een inkomensverzekering

Particulier
29-09-2023

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar het is wel belangrijk om er voorbereid op te zijn: een langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor inkomen. Want weet u wat er in deze situatie met uw inkomen gebeurt? Wij bespreken in deze blog hoe u uw inkomen kunt beschermen bij onder andere arbeidsongeschiktheid. 

ECB verhoogt rente en breekt records

Particulier
28-09-2023

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft voor de tiende keer in ruim een jaar tijd de belangrijkste rentes verhoogt. Die komen nu uit op 4%. Daarmee breekt de ECB twee records: nog nooit was de rente zo hoog en nooit eerder waren er tien renteverhogingen op rij.

Tweede Kamer verbouwt voor € 4 miljard aan Miljoenennota

Particulier
22-09-2023

De Tweede Kamer heeft tijdens de Algemene Beschouwingen voor een ongekend bedrag aan veranderingen doorgevoerd in de rijksbegroting voor 2024. Het gaat onder andere om het minimumloon en belastingen op brandstof en energie. In totaal is daarmee een bedrag van zo'n € 4 miljard gemoeid.

Miljoenennota: aandacht voor armoedebestrijding, koopkracht iets omhoog

Particulier
20-09-2023

Naast de rijtoer, de hoedjesparade en Troonrede is het aanbieden van 'het koffertje' met daarin de Rijksbegroting voor komend jaar natuurlijk een belangrijk onderdeel van Prinsjesdag. Maar als er een demissionair kabinet is, staat er in de Miljoenennota over het algemeen niet echt iets verrassends.

Miljoenennota: gemiddeld 1,8% meer koopkracht dan in 2023

Particulier
20-09-2023

Net als vorig jaar is het bestrijden van de teruglopende koopkracht een belangrijk onderwerp van de Miljoenennota 2024. Volgens de berekeningen gaat de gemiddelde Nederlander er volgend jaar 1,8% op vooruit.

Miljoenennota: zorgpremie stijgt verder in 2024

Particulier
20-09-2023

De zorgpremie gaat in 2024 waarschijnlijk opnieuw flink omhoog. Maar in tegenstelling tot vorig jaar geldt dit niet voor de zorgtoeslag.

Miljoenennota: woonlasten in 2024

Particulier
20-09-2023

Woonlasten vormen hoogstwaarschijnlijk het grootste deel van uw vaste lasten. Naast huur of hypotheek vallen daar ook belastingen en energiekosten onder.

Inboedelverzekering: niet verplicht, maar wel verstandig

Particulier
08-09-2023

Een inboedelverzekering hoort er voor veel Nederland bij wanneer zij een nieuwe woning kopen.   Zo heeft 94,5% van alle huishoudens deze verzekering afgesloten. Toch betekent dit dat uitgaande van 8,3 miljoen huishoudens bijna 460.000 huishoudens geen inboedelverzekering hebben. Daarom gaan wij in deze blog in op wat een inboedelverzekering is en waarom het verstandig is om deze af te sluiten. 

Verzekeringen: welke zijn verplicht (en welke zijn heel handig)?

Particulier
08-09-2023

Je hebt tegenwoordig bijna eindeloos veel mogelijkheden als het aankomt op verzekeringen. Daarom is het begrijpelijk als u door de bomen het bos niet meer ziet. Om u hierbij te helpen, bespreken wij in deze blog een aantal verzekeringen die in Nederland verplicht zijn, maar ook verzekeringen die ondanks dat zij niet verplicht zijn toch zeer verstandig zijn.  

Bijna half miljoen Nederlanders heeft geen inboedelverzekering

Particulier
07-09-2023

Van alle Nederlandse huishoudens heeft ruim 94% een inboedelverzekering. Dat klinkt goed, maar het betekent ook dat bijna een half miljoen huishoudens géén inboedelverzekering hebben.

Is de inflatie in augustus echt zo laag?

Particulier
05-09-2023

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de inflatie in Nederland afgelopen augustus slechts 3%. Sinds september 2021 was dit cijfer niet zo laag. Maar er zit en addertje onder het gras.

Pagina's

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.