Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!
Het is iets waar niemand graag over nadenkt, maar wel belangrijk is om goed te regelen: het overlijden van u of uw partner. U wilt namelijk goed zorgen voor de mensen waar u van houdt. Ook als u er niet meer bent. Want als u overlijdt, lopen veel kosten gewoon door. Dit terwijl de inkomsten en uitgaven van degene die achterblijft veranderen. Want weet u hoe het inkomen van uw partner eruitziet als u overlijdt? En andersom? Dit is iets om over na te denken voordat het te laat is. Daarom bespreken wij in deze blog hoe een overlijdensrisicoverzekering uw zorgen wegneemt en rust biedt.
Het leven is constant in beweging en dat betekent dat uw wensen en behoeften mee veranderen. Zo heeft u misschien de afgelopen jaren een hypotheek afgesloten, maar zou u hier opnieuw naar willen kijken in verband met een verbouwing of verduurzaming die op de planning staat. In deze blog leest u meer over de mogelijkheden in deze situaties en de hulp die u hiervoor kunt inschakelen.
De inflatie blijft hoog en dat werkt op veel manieren door. Ook als het om de kosten van uw verzekeringen gaat. Naar verwachting zullen de premies van veel schadeverzekeringen in de komende tijd stijgen.
Bijna alle geldverstrekkers hebben begin maart de hypotheekrente verder verhoogd. Het is voor de derde week op rij dat dit gebeurde. Experts verwachten dat het einde van de verhogingen nog niet in zicht is.
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft begin februari de drie belangrijkste rentetarieven opnieuw verhoogd met 0,5%. De reden is nog altijd de strijd tegen de inflatie. Die is weliswaar niet meer zo hoog als eind vorig jaar, maar in de ogen van de ECB stijgen de prijzen toch nog te hard.
Het is 1 maart geweest, wat betekent dat het weer tijd is voor de aangifte inkomstenbelasting. Hoewel u hier tot 1 mei de tijd voor heeft, dienden zoveel mensen hun biljet al in op 1 maart dat het inlog-systeem van DigiD het niet aankon. Bent u er ook klaar voor? Wij nemen in deze blog de belangrijkste zaken door die nodig zijn voor uw aangifte inkomstenbelasting.
Samenwonen is een spannende stap, maar ook eentje waar praktische zaken bij komen kijken. Zeker als u samen gaat wonen in een woning die eigendom is van uw partner. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van de gezamenlijke kosten, of u inkomsten gescheiden wil houden en wat er gebeurt als de woningeigenaar komt te overlijden. Deze en meer zaken bespreken wij in deze blog.
Met alle informatie die het internet te bieden heeft, heeft u zich misschien weleens afgevraagd of het nodig is om een verzekeringsadviseur in te schakelen. Echter zijn er meerdere zaken die een verzekeringsadviseur aanbiedt, die je niet kunt krijgen online. Daarom vind je in deze blog 6 redenen waarom een verzekeringsadviseur om advies vragen verstandig is.
Het is weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Hoe gek het ook mag klinken, sommige mensen konden haast niet wachten en dienden hun biljet direct op 1 maart in. Dat waren er zoveel, dat het inlog-systeem van DigiD het niet aankon.
Tegen alle verwachtingen in zijn bestaande koopwoningen in de eerste maand van dit jaar weer duurder geworden. Het is voor het eerst sinds juli 2022 dat er sprake is van een dergelijke ontwikkeling op de woningmarkt.
In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een rijbewijsverzekering te introduceren. Bij die verzekering is de bestuurder van een voertuig aansprakelijk voor de schade die hij aanricht, niet de eigenaar.
Gemeenten verwachten in 2023 ruim € 12 miljard te ontvangen uit heffingen. Dat is 6,1% meer dan vorig jaar. De stijging is daarmee groter dan in de afgelopen twee jaar. Ongelukkig, omdat die kostenstijging voor huishoudens bovenop de inflatie komt.