Actueel

Verzekeraars cybercrime vragen om betere beveiliging

Zakelijk
25-10-2021

Er heerst naast corona nog een andere wereldwijde pandemie: een ‘digitale pandemie’ in ransomware. De risico’s zijn zo groot dat aanbieders van cyberpolissen hun premies verhogen en/of strenger zijn bij de acceptatie. Neem het cyberrisico serieus en vraag hoe u zich kunt verzekeren. 

DNB wil belasting heffen over overwaarde koophuis

Particulier
22-10-2021

Als het aan De Nederlandsche Bank (DNB) ligt, moeten huiseigenaren belasting gaan betalen over de overwaarde van hun huis. Volgens DNB kan dat helpen om de oververhitte woningmarkt af te koelen. 

Kansen in het buitenland? Bespreek uw risico’s met ons

Zakelijk
21-10-2021

Nu corona min of meer onder controle is en de lockdowns voorbij zijn, haalt u eerdere plannen weer uit de kast. Bijvoorbeeld om de buitenlandse markt te betreden. Bereid u hierop voor en bespreek met ons met welke nieuwe risico’s u dan rekening moet houden. 

Eerste zorgpremie 2022 bekend

Particulier
20-10-2021

Traditioneel heeft DSW als eerste de zorgpremie voor 2022 bekend gemaakt. De zorgverzekeraar uit Schiedam vraagt volgend jaar € 3,25 meer premie voor de basisverzekering.  

Van zzp’er naar werkgever. Dit moet u weten

Zakelijk
14-10-2021

U bent als eenpitter begonnen, maar nu gaat het zo goed met de zaak dat u iemand in dienst wilt nemen. U wordt van zelfstandige zónder personeel een zelfstandige mét personeel. Waar moet u dan over nadenken en welke verzekeringsvragen komen dan op? 

Wacht niet met aanpak ziekteverzuim

Zakelijk
11-10-2021

Fitte en gezonde medewerkers zijn belangrijk voor uw bedrijf. Dat vindt u natuurlijk ook. Maar kent u de wet- en regelgeving over ziekteverzuim dan ook? Heeft u een basiscontract met een arbodienst en heeft u verzuim wel verzekerd?  

Veranderingen zorgverzekeringen 2022: wat verandert er voor u?

Algemeen
08-10-2021

Prinsjesdag is geweest en dat betekent dat je een nieuwe datum in je agenda rood kan omcirkelen: 12 november 2021. Oftewel, de dag dat de premies voor de zorgverzekeringen in 2022 bekend worden gemaakt. Welke veranderingen kan je verwachten? En hoe kan je uitzoeken welke zorgverzekering volgend jaar het beste bij je wensen past? Je leest het in dit artikel.

Welke autoverzekering kiest u voor uw occasion?

Particulier
06-10-2021

Nooit eerder zijn er in de eerste negen maanden van het jaar zoveel tweedehands auto’s verkocht als in 2021. In totaal waren het er meer dan 1,5 miljoen. Tweederde daarvan is via de vakhandel verkocht. Maar hoe verzekert u een occasion het best? Dat hangt onder andere af van de leeftijd en de populariteit. 

Uit elkaar gaan is duurder dan je denkt

Algemeen
01-10-2021

Kan jij het je voorstellen: je gaat samenwonen met de 'liefde van je leven', maar een paar maanden later gaan jullie uit elkaar. Je bent niet de enige die dit overkomt: bijna vier van de tien relaties gaan ook weer ‘uit'. 

Helaas gaat vergeten en doorgaan iets moeilijk wanneer je een huis deelt. Want wie blijft bijvoorbeeld in het huis wonen? En waar moet de ander heen en met welke financiële middelen?

Hoe je met deze situatie om moet gaan en wat de beste keuze is voor jullie, lees je in dit artikel.

Huis en inkomen: wat nu als je doodgaat?

Algemeen
01-10-2021

Het is een vraag waar je liever niet aan denkt, maar waar je niet aan ontkomt: wat als jij of je partner onverwachts overlijdt? Kan degene die overblijft dan de woonlasten nog wel betalen? 

Mocht het noodlot toeslaan, is het fijn om te weten dat je alle zaken op orde hebt. Zo ook je hypotheek. Want waar het vroeger verplicht was om bij je hypotheek een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten, is dit tegenwoordig nauwelijks meer een eis.

In deze heftige en emotionele tijd als weduwe/weduwnaar, willen wij u graag bijstaan. Daarom kunt u in dit artikel lezen wat de beste opties zijn in uw situatie.

Een duurzame woning, waar begin je?

Algemeen
01-10-2021

Wil jij je huis verduurzamen! Goed bezig! Wel begrijpen wij dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Want hoe zit het ook alweer met al die subsidies? En wat levert het eigenlijk op?

Zonnepanelen, dubbel glas, een groen dak. Maar liefst zeventig procent van de Nederlanders overweegt het treffen van energiebesparende voorzieningen in of aan hun woning. En twee derde van de huizenbezitters wil daar ook echt in investeren.

Helaas is het niet altijd even makkelijk om je wensen uit te laten komen. Dit heeft vaak te maken met onvoldoende inzicht in de kosten en de opbrengsten van de maatregel. Wat de andere oorzaken, maar ook mogelijkheden zijn lees je in dit artikel.

Pensioen: kun jij wel in je huis blijven wonen?

Algemeen
01-10-2021

Als het om pensioen gaat, vertonen veel mensen struisvogelgedrag. Ze denken dat pensioen ingewikkeld en duur is.

Maar als je nu je kop in het zand steekt, kan dat later vervelende gevolgen hebben. Want, heb je nog wel genoeg inkomen na je pensioen? En kun je nog wel in je huis blijven wonen?  Als je met deze vragen in je maag zit, kun je in dit artikel lezen wat de beste oplossing zijn voor jouw situatie.

Pagina's

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.