Uw woning veilig houden tijdens de vakantie: 7 tips

Het is vakantieseizoen en veel mensen gaan er dan ook even tussenuit. Dit is dan ook de tijd dat inbrekers hun slag slaan. Maak het als u op vakantie gaat daarom niet te makkelijk voor inbrekers om bij uw woning in te breken. Wij delen in deze blog zeven tips om ervoor te zorgen dat u uw huis veilig achterlaat. 

Nieuws
Datum: 08-08-2023

1. Zorg ervoor dat uw woning er bewoond uitziet 

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat het ook tijdens uw vakantie lijkt alsof u thuis bent. Vraag bijvoorbeeld aan de buren om uw post weg te leggen, de gordijnen te openen en te sluiten en de tuin en planten te laten verzorgen. Dit allemaal wekt de indruk dat uw huis bewoond is, wat de kans op een inbraak verkleint. 

2. Zorg voor goede sloten 

Omdat ramen en deuren de meest voor de hand liggende toegangspunten zijn voor inbrekers is het belangrijk om deze goed te beveiligen. Investeer dus in sloten van goede kwaliteit en vervang deze wanneer het nodig is. Als u uw ramen en deuren echt goed wilt beveiligen kunt u ook kiezen voor een veiligheidsslot of zelfs een elektronisch slot dat op afstand bedienbaar is. 

3. Verstop waardevolle spullen 

Dit klinkt misschien ook logisch, maar vergeet het daarom niet: houd uw waardevolle spullen buiten zicht en verstop deze goed. Bewaar deze op een veilige plek, bij voorkeur in een kluis. Denk hierbij aan sieraden, elektronica en persoonlijke en belangrijke documenten. 

4.  Stel timers in voor uw verlichting 

Door middels van timers kunt u uw lampen laten branden en zo de indruk wekken dat u thuis bent. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende kamers en verschillende tijden, waarmee u laat lijken alsof uw huis bewoond is. 

5. Installer beveiligingscamera's 

Een beveiligingscamera heeft meerdere voordelen. Ten eerste is de kans groot dat deze inbrekers afschrikt en daarnaast heeft u beelden van de inbrekers in het geval er wel een inbraak plaatsvindt. Hiermee kunt u dus bewijs verzamelen van de inbraak. 

6. Laat een alarmsysteem installeren 

U heeft een ruime keuze uit alarmsystemen die variëren van simpele alarmsystemen tot geavanceerde alarmsystemen die te bedienen zijn vanaf uw telefoon. U kunt dus beslissen welk systeem u het meest geschikt vindt voor uw woning en deze inschakelen als u op vakantie gaat 

7. Wacht met sociale media tot u thuis bent 

Het is begrijpelijk om al uw mooie vakantiefoto's te willen delen op sociale media. Echter is het verstandig om hiermee te wachten totdat u terug in Nederland bent. Als u foto's plaatst tijdens uw vakantie kunnen naast uw volgers ook inbrekers zien dat u momenteel niet thuis bent. U verkleint het risico op een inbraak dus door deze foto's achteraf te plaatsen. 

8. Sluit een inboedelverzekering af 

Tot slot is het belangrijk om als er wel ingebroken wordt goed voorbereid te zijn. Met een inboedelverzekering verzekert u uw spullen tegen diefstal. Dit geldt voor alle spullen die niet vastzitten aan uw woning, zoals uw laptop, televisie en sieraden. 

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag! 

Heeft u nog vragen over een inboedelverzekering? Dan helpen wij u graag. U kunt ons bereiken via 0299-393322 of via info@heeres.nl en dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag