Uw inkomen beschermen met een inkomensverzekering

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar het is wel belangrijk om er voorbereid op te zijn: een langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor inkomen. Want weet u wat er in deze situatie met uw inkomen gebeurt? Wij bespreken in deze blog hoe u uw inkomen kunt beschermen bij onder andere arbeidsongeschiktheid. 

Nieuws
Datum: 29-09-2023

Gat in uw inkomen 

Waar u voorheen volledig kon werken, kunt u wegens langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid misschien nog maar 50% werken, dus de helft van wat u voorheen kon. Helaas betekent dit ook dat uw inkomen 50% minder is. Dit is een groot gat en het is begrijpelijk dat dit voor problemen kan zorgen. Want hoewel uw inkomen met 50% afneemt, blijft u dezelfde kosten houden.  

Inkomensverzekering als oplossing 

Een inkomensverzekering kan helpen om dit gat te dichten. Wellicht krijgt u (een deel van) dit gat van uw werkgever. Na 2 jaar heeft u namelijk recht op een WIA-uitkering. De hoogte van deze verzekering hangt echter af van meerdere factoren en dit bedrag is vaak niet even veel als uw inkomen voor uw ziekte. Is dit niet genoeg om dit gat te dichten, dan kan een inkomensverzekering uitkomst bieden. Een inkomensverzekering beschermt werknemers tegen inkomensverlies bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, etc. Hierbij wordt maandelijks een vooraf bepaald bedrag toegevoegd aan uw WIA-verzekering. Zo kan het gat in uw inkomen worden opgevangen en weet u zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken om uw inkomen. Deze aanvulling blijft in stand zolang de verzekering loopt en u aan de voorwaarden voldoet. 

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag! 

Overweegt u een inkomensverzekering en wilt u hier meer over weten? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via 0299-393322 of via info@heeres.nl. Dan bespreken wij samen de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.