Sluit uw verzuimverzekering nog aan op uw situatie?

Heeft u een ziekteverzuimverzekering afgesloten voor uw bedrijf? Dan krijgt u binnenkort bericht van uw verzekeringmaatschappij over de premie voor het komende jaar. Maar is deze premie nog marktconform? En “past” de dekking nog bij uw bedrijf? Wij bespreken dit in deze blog. 

Nieuws
Datum: 29-09-2023

Ziekteverzuimverzekering: hoe en wat? 

Voordat wij hier dieper op ingaan willen wij even terug naar de basis. Want hoe werkt een ziekteverzuimverzekering ook alweer? Een ziekteverzuimverzekering dekt de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden. De verzekering betaalt in deze situatie het loon door en vergoedt, afhankelijk van de dekking, de kosten van bijvoorbeeld re-integratie.  

Premie voor 2024: past deze bij uw bedrijf?  

Wanneer u een ziekteverzuimverzekering heeft, ontvangt u binnenkort het verlengingsvoorstel met de nieuwe premie voor 2024. Wij adviseren om te (laten) controleren of de nieuwe premie nog altijd aantrekkelijk is, tevens is het aan te raden om eens kritisch te kijken naar het verzuim binnen uw bedrijf.  Zo kan het verzuim bij uw bedrijf structureel zo laag zijn dat het een optie is om de eigen risicotermijn te verlengen en zo de premie te verlagen. Ook het controleren van de dekking is een punt van aandacht, past het uitkeringspercentage van de verzekering bijvoorbeeld bij het percentage dat u volgens de CAO verplicht bent om aan salaris door te betalen?  

Hulp nodig? Wij helpen graag! 

Het controleren van de premie is een tijdrovende en ingewikkelde klus en vereist de nodigde kennis en know how. Onze specialisten helpen u hier graag bij. U kunt vrijblijvend contact opnemen via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl. Samen kijken wij naar de beste optie voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag