Overlijdensrisicoverzekering: goede afspraken nu voorkomen extra problemen straks

Het is sinds 1 januari 2018 niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor uw hypotheek. Echter kan een overlijdensrisicoverzekering nog steeds verstandig zijn. Wij leggen in deze blog uit waarom nu een overlijdensrisicoverzekering na uw overlijden problemen kan voorkomen. 

Nieuws
Datum: 04-01-2024

Een overlijdensrisicoverzekering: hoe zat het ook alweer? 

Mocht u niet meer precies weten wat een overlijdensrisicoverzekering inhoudt, dan frissen wij uw geheugen graag even op. Met een overlijdensrisicoverzekering wordt er geld uitgekeerd als u of uw partner komt te overlijden. Met dit geld kunt u bijvoorbeeld de hypotheek afbetalen of uw huur betalen, zodat u niet uit noodzaak hoeft te verhuizen.  

U kunt uit drie soorten overlijdensrisicoverzekeringen kiezen: 

- Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: met deze variant bent u tijdens de gehele periode voor een vast bedrag verzekerd. 

- Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij deze variant daalt ieder jaar het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd. 

- Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij deze variant krijg je aan het einde van de looptijd een lager bedrag uitgekeerd dan aan het begin. 

Een goede voorziening 

Een overlijdensrisicoverzekering is dus niet meer verplicht, maar nog altijd een goede voorziening. Zeker als je een partner en kinderen hebt. Het laatste wat u wilt is om u naast uw verdriet om het overlijden van uw partner ook zorgen te moeten maken of u de hypotheek of huur nog kunt betalen. Denk daarnaast ook aan minder kunnen werken of meer gebruik moeten maken van de kinderopvang wat ook de nodige financiële gevolgen heeft. 

Verder kan ook de vorm waarin u en uw partner samenleven een rol spelen. Zo hebben stellen die samenwonen zonder een samenlevingscontract niet dezelfde rechten als getrouwde stellen of stellen met een geregistreerd partnerschap. 

Hulp nodig? Wij helpen graag! 

Niemand denkt graag na over een overlijdensrisicoverzekering en wij snappen dat u hier niet graag veel tijd aan besteedt. Daarom nemen wij dit graag van u uit handen. U kunt ons bereiken via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl en dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag