Materiele schade aan je bedrijfspand? Overweeg een bedrijfsschadeverzekering

U hoopt het niet, maar het kan gebeuren: een brand, inbraak of storm die materiele schade veroorzaakt aan uw bedrijfspand. Toch kan het in het ergste geval leiden tot een tijdelijke sluiting van uw zaak. In deze blog leggen wij uit hoe een bedrijfsschadeverzekering hier uitkomst bij biedt. 

 

Nieuws
Datum: 22-09-2023

Wat is een bedrijfsschadeverzekering? 

Vaak wordt een bedrijfsschadeverzekerking afgesloten in combinatie met een inventaris- en goederenverzekering of een gebouwenverzekering. Echter is er wel degelijk een verschil: waar deze verzekeringen de materiele schade vergoeden, vergoedt een bedrijfsschadeverzekering de gevolgen van deze materiele schade, zoals dus een tijdelijke sluiting.  

Hoe zit uw situatie in elkaar? 

Belangrijk is wel om goed te kijken naar uw situatie te kijken. Er zijn namelijk meerdere manieren om materiele schade te lijden. Denk bijvoorbeeld aan materiele schade bij een toeleverancier waar uw bedrijf afhankelijk van is? In minder dan de helft van de gevallen wordt dit vergoed. Wordt dit wel vergoed, dan is die zo goed als altijd gemaximeerd. 

Ook kan er een brand ontstaan in het winkelcentrum waar uw winkel gevestigd is. Ook als uw zaak niet getroffen wordt door de brand, heeft uw bedrijf hier last van. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer driekwart van de onderzochte verzekeringsproducten hier dekking voor geeft. Het is dus van belang om de specifieke risico's van uw onderneming in kaart te brengen. 

Wateroverlast: wanneer wel en niet gedekt? 

We willen het tot slot nog even hebben over wateroverlast, omdat dit nog weleens wil verschillen. Overstromingen veroorzaakt door een primaire waterkering (zoals een zee of grote rivier) zijn niet mogelijk om te verzekeren voor MKB'ers. Steeds meer verzekeraars bieden wel dekking voor een secundaire waterkering (langs regionale rivieren en kanalen) wanneer het materiele schade betreft. Echter wordt de bijbehorende bedrijfsschade maar door 27% van de verzekeraars vergoedt. 

Bij bedrijfsschade door directe en indirecte neerslag en opeenhoping van water op het dak, dan zijn er meer mogelijkheden. Bijna driekwart van de onderzochte verzekeraars kwamen in deze situatie tot een schadeloosstelling. 

Meer vragen? Wij helpen graag! 

Overweegt u een bedrijfsschadeverzekering en wilt u hier meer over weten? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via 0299-393322 of via info@heeres.nl. Dan bespreken wij samen de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag