Klimaatverandering: veranderen jouw veiligheidsmaatregelen mee?

Hittegolven, bosbranden en hitterecords: we hebben allemaal gemerkt dat extreem weer toeneemt. Echter kunnen zaken als droogte en langdurige regenval ook invloed hebben op je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je hiervoor de juiste maatregelen treft. In deze blog vertellen wij hoe je je voor kan bereiden op problemen veroorzaakt door bliksem. 

Nieuws
Datum: 30-08-2022

Klimaatverandering 

De gevolgen van klimaatverandering zijn deze zomer voelbaar. Hitte en droogte hebben al voor meerdere tropische dagen gezorgd. Naast de vele zonnestralen zullen ook onweersbuien vaker voorkomen. De kans op schade aan jouw bedrijfspand door een blikseminslag neemt hierdoor toe. Hieronder vind je een aantal manieren om jouw bedrijf goed voor te bereiden en de schade aan je bedrijfspand te beperken: 

- Installeer een bliksemafleider: Een manier om de kans op een blikseminslag en daarmee schade te verminderen is het aanschaffen en installeren van een uitwendige bliksemafleider conform NEN-EN-IEC 62305. De geschikte beveiligingsklasse wordt afgestemd op de risicoklasse-indeling. Belangrijk is om deze ook na de installatie te blijven controleren zodat je zeker weet dat deze optimaal werkt en bij kan dragen aan de veiligheid van je bedrijfspand. 

- Voorkom schade door overspanning: Een blikseminslag kan grote gevolgen hebben voor je bedrijfscontinuiteit. Als de bliksem namelijk overspanning veroorzaakt kan dit serieuze schade aanrichten aan cruciale apparatuur en aansturingen van je verschillende installaties. Je kunt je bedrijf minder afhankelijk en kwetsbaar maken door de apparatuur aan te sluiten op een glasvezelkabel die niet gevoelig is voor blikseminslag. 

- Schakel experts in: Om je maatregelen zo goed mogelijk uit te voeren is het nodig om een erkende installateur de beveiligingen te laten plaatsen aan de hand van een beveiligingsplan. Op deze manier heeft jouw bedrijf een weloverwogen beveiliging met de juiste apparatuur waarmee schade voorkomen kan worden. 

Vragen? Wij helpen je graag! 

Wil je weten of je bedrijfspand adequaat is verzekerd tegen schade? Of vraag je je af welke verzekeringen hiervoor nodig zijn? Dan helpen wij graag. Neem telefonisch contact op via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl en dan kijken wij naar de beste oplossing voor jouw situatie. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag