Is uw nieuwe woon- of werksituatie goed verzekerd?

Net zoals veel andere Nederlanders is uw woon- of werksituatie de afgelopen jaren misschien veranderd. Dit kan meerdere redenen hebben. Zo zijn sommige volwassen kinderen vanwege de woningnood weer bij hun ouders gaan wonen, werken sommige mensen vanwege de coronacrisis nog steeds veel thuis en hebben sommige mensen vanwege de oorlog in Oekraïne besloten vluchtelingen op te vangen. Dit is uiteraard allemaal mogelijk, maar weet u eigenlijk wel of deze nieuwe woon- of werksituatie goed verzekerd is? 

Nieuws
Datum: 01-08-2023

Is uw situatie veranderd? Laat het weten 

Een nieuwe werk- of woonsituatie kan op een gegeven moment ontstaan. Misschien kiest u ervoor om (tijdelijk) weer bij uw ouders te wonen of gaan zij juist bij u wonen. Of wellicht besluit u om met vrienden of met uw partner samen te gaan wonen of om vluchtelingen op te nemen. In deze gevallen is het goed om te weten dat andere manieren van wonen niet altijd afdoende gedekt zijn in uw verzekeringspolis. Hierdoor is er een risico dat u niet voldoende verzekerd bent. Zo zijn woon-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen vaak afgestemd op een traditionele gezinssituatie. 

Is uw woon-of werksituatie veranderd of gaat deze binnenkort veranderen? Laat dat dan aan ons weten. Ook aanpassingen aan uw huis of veranderingen in de inboedel kunt u aan ons doorgeven. Denk hierbij aan een inwonende met veel sieraden, maar ook aan uw kantoortje in uw tuin waar veel apparatuur of bedrijfsmiddelen in staan. Wij willen dit graag weten of zo voor u te controleren of uw dekking nog voldoende is.  

Hoe zit het met aansprakelijkheid? 

Verder is het ook goed om te controleren om uw schadeverzekering te controleren. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een kind van een gezin dat uw tijdelijk opvangt tijdens het buitenspelen per ongeluk een voetbal door het raam van uw buren trapt? Bij de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen zal dit meeverzekerd zijn omdat als u iemand tijdelijk opvangt in uw huis, deze persoon gelijk staat aan bijvoorbeeld een loge.  

Is de veiligheid nog intact? 

Extra mensen in huis betekent misschien ook dat het tijd is om opnieuw te kijken naar de veiligheid van uw woning. Werken alle rookmelders nog? Zijn apparaten aan onderhoud toe? 

Heeft u vragen?

Wij helpen graag! Is uw woon- of werksituatie veranderd en weet u niet of uw verzekeringen nog voldoende dekkend zijn? Dan helpen wij u graag. U kunt ons bereiken via info@heeres.nl of 0299-393322 en dan kijken wij samen naar uw situatie. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag