Inboedelverzekering: niet verplicht, maar wel verstandig

Een inboedelverzekering hoort er voor veel Nederland bij wanneer zij een nieuwe woning kopen.   Zo heeft 94,5% van alle huishoudens deze verzekering afgesloten. Toch betekent dit dat uitgaande van 8,3 miljoen huishoudens bijna 460.000 huishoudens geen inboedelverzekering hebben. Daarom gaan wij in deze blog in op wat een inboedelverzekering is en waarom het verstandig is om deze af te sluiten. 

Nieuws
Datum: 08-09-2023

Wat is een inboedelverzekering? 

Een inboedelverzekering dekt schade aan uw woning. Met inboedel worden alle spullen in huis bedoelt die verplaatst kunnen worden. Deze spullen kunt u dus oppakken en meenemen naar een andere locatie. Denk hierbij aan uw televisie, schilderijen maar ook uw keukengerei. 

In het geval van bijvoorbeeld diefstal krijgt u de waarde van uw inboedel vergoed. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kunt u ervoor kiezen om de dagwaarde of de nieuwwaarde van uw spullen te verzekeren. Dagwaarde is de waarde van uw inboedel op het moment van de schade. Nieuwwaarde gaat om het bedrag dat nodig is om het product opnieuw te kunnen kopen. 

Situaties waarin een inboedelverzekering uitkomst biedt 

Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, kan deze in meerdere situaties veel kosten besparen. Wij bespreken een aantal situaties waarin een inboedelverzekering handig is: 

1. Wanneer uw schade snel oploopt 

In eerste instantie kan een bepaalde schade redelijk klein of onschuldig lijken. Echter kan dit hoe langer dit duurt steeds meer schade veroorzaken. Zo kan een lekkende afwasmachine een steeds groter probleem worden en uiteindelijk ook schade aan uw laminaat of vloerbedekking veroorzaken. 

2. Wanneer uw inboedel schade oploopt door het weer 

Wij hebben steeds vaker te maken met extreem weer en zo ook extreme regenval. Hierdoor kan de regen uw huis binnendringen en lekkage veroorzaken met schade als gevolg. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw inboedel door regenval. 

3. Wanneer u te maken krijgt met diefstal 

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar toch kan u het slachtoffer worden van een inbraak. Worden spullen zoals uw televisie, schilderijen of sieraden gestolen? Dan is dit met een inboedelverzekering gedekt.  

4. Wanneer u schade oploopt door brand 

Net zoals u hoopt dat schade door diefstal niet voorkomt, hoopt u ongetwijfeld ook dat u niet te maken krijgt met een brand. Alle inboedel die door de brand beschadigt en/of verloren raakt is gedekt met een inboedelverzekering. 

5. Wanneer u schade oploopt door een ongeluk 

Iedereen is weleens klunzig en dan kan ligt een ongeluk in een klein hoekje. Heeft u bijvoorbeeld weleens per ongeluk koffie over uw laptop laten vallen? Of is uw servies of vaas stukgevallen? Dan valt ook dit onder de dekking van uw inboedelverzekering. 

Heeft u vragen? Wij helpen graag! 

Wilt u meer weten over inboedelverzekeringen en welke situaties hiermee gedekt zijn? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via 0299-393322 of via info@heeres.nl en dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag