Huizenprijs in april verder gedaald

De huizenprijzen zijn in de afgelopen maand weer verder gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden kostte een huis in april 2023 bijna 4,5% minder. Daarmee komt de gemiddelde huizenprijs uit op € 401.374.

Stapel munten van groot naar klein met een pijl naar beneden. Er staat een huisje op de hoogste stapel
Nieuws
Datum: 05-06-2023

Ook in vergelijking met maart 2023 daalden de prijzen en wel met ruim 1%. Daarmee is april de derde maand op rij dat huizen goedkoper worden. Een en ander blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Minder verkochte huizen

De cijfers laten ook zien dat het aantal verkochte huizen is afgenomen. In april waren dat er 12.816, een kleine 20% minder een jaar eerder. Ook deze trend is al enkele maanden zichtbaar. Het gaat hierbij overigens alleen om bestaande woningen, nieuwbouw is niet meegenomen in de rapportage.

Geen vrije val

Toch is de kans klein dat de woningmarkt in een vrije val raakt, verwacht het Expertisecentrum Woningwaarde, onderdeel van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Er is maar weinig nieuwbouw en de vraag naar woningen is nog altijd groot. Daardoor zijn prijsstijgingen op de middellange termijn aannemelijk.

Meer vertrouwen

Uit de Monitor Koopwoningmarkt Q1 2023 van de Expertisecentrum blijkt verder dat het consumentenvertrouwen in de koopwoningmarkt voor het eerst in twee jaar weer iets is gestegen. Ook dat speelt mee in de ontwikkeling van de prijzen van koophuizen.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht of over een nieuwe of lopende hypotheek? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag