Hoe u uw bedrijf voorbereidt op vorst en sneeuw

Het is inmiddels geen geheim meer dat klimaatverandering vaker voor extreem weer zorgt. Droogte, hittegolven, maar ook heftige regen kan gevolgen hebben voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom behandelen wij in deze blog hoe u uw bedrijf voor kan bereiden op een ander soort extreem weer: vorst en sneeuw. 

Nieuws
Datum: 07-11-2022

Klimaatverandering en de gevolgen voor vorst en sneeuw 

Hoewel de winters zachter worden door klimaatverandering en de kans op vorst en gladheid daarmee afnemen, neemt de kans op extreme sneeuwval wel toe. Extreme sneeuwval in een korte tijd kan schade veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan daken die instorten. Ook kan het plotseling invallen van vorst leiden tot vorstschade bij gewassen. Tel hier regen bij op en dan kan u zomaar ook nog eens te maken krijgen met ijzelschade.  

Tips om schade te voorkomen 

Omdat wij niet willen dat uw bedrijf stil komt te liggen door sneeuw en vorst, hebben wij een aantal tips om hierop in te spelen en schade te voorkomen: 

- Laat een wateraccumulatieberekening maken. Zo komt u erachter wat het dak aankan en of je dakconstructie versterkt moet worden. 

- Voorkomen bevroren leidingen. Dit kan door radiatoren en vorstbeveiliging van cv. 

- Maak het dak van het bedrijfspand sneeuwvrij. 

- Strooi het bedrijfsterrein met strooizout. 

- Controleer of al je medewerkers winterbanden hebben voor hun auto van de zaak en als het voor de veiligheid nodig is vraag hen om thuis te werken. 

Bent u goed verzekerd? Wij helpen graag! 

Als ondernemer is het belangrijk om te weten hoe u verzekerd bent, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als er ineens veel sneeuwval is. Denk bijvoorbeeld aan de opstal- en inboedelverzekering voor schade aan het gebouw. Let wel op dat de voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen en dat de verzekeraar ervan uitgaat dat het onderhoud op orde is. 

Wilt u meer weten over welke verzekeringen u kunt afsluiten om uw bedrijf tegen schade beschermen? Dan helpen wij u graag. U kunt ons telefonisch bereiken via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl. Dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag