Hoe je je bedrijf voor kan bereiden op extreem weer

Het is geen geheim meer dat klimaatverandering tot vaker extreem weer leidt. Denk alleen al afgelopen zomer waarin hitterecords werden verbroken. Omdat we in de toekomst vaker met extreem weer te maken zullen krijgen, is het belangrijk om te weten hoe je jouw bedrijf hierop kan voorbereiden. In deze blog behandelen we daarom zo'n vorm van extreem weer: wind en storm. 

Nieuws
Datum: 27-09-2022

Storm en klimaatverandering 

Hoewel je bij Nederland misschien niet meteen aan extreme stormen en orkanen denkt, kan deze kans toenemen als het klimaat extreem verandert en de wereldwijde temperatuur stijgt met 4,5 graden Celsius. Als de temperatuur minder toeneemt is de verwachting van de verandering in het aantal stormen volgens het KNMI laag. Het is dan ook onzeker of het aantal tornado's en orkanen in Nederland toe gaat nemen. 

Het huidige klimaat heeft perioden met veel extreme wind en deze worden afgewisseld door perioden waarin het weinig stormt. Stormen in de zomer en herfst veroorzaken de grootste schades. Dit komt doordat de bomen dan vol in het blad staan en veel wind vangen.  

 

Tips om je bedrijf voor te bereiden op wind en storm 

Als ondernemer wil je niet dat de continuïteit van je bedrijf in gevaar komt door extreem weer. Daarom delen wij tips waarmee je je bedrijf voor kan bereiden op de mogelijke gevolgen van wind en storm:

Bevestiging externe zaken: Maakt jouw bedrijf gebruik van reclameborden of heb je schotels op het dak van je bedrijfspand? Controleer dan regelmatig of deze goed vastzitten. 

Dak: Dakpannen en bijvoorbeeld zonnepanelen kunnen door de wind snel beschadigd raken. Laat dan ook jaarlijks controleren of deze goed bevestigd zijn. 

Glas: Als jouw bedrijfspand voor een groot deel uit glas bestaat, zorg dan dat je altijd genoeg reserveglas in huis hebt. Op deze manier kan kapot glas zo snel mogelijk vervangen worden en kan nog heftigere schade voorkomen worden. Let dan natuurlijk wel op je eigen veiligheid. Bij veel wind kan een ruit snel breken of omwaaien. 

Takken: Check regelmatig op losse, dode of overhangende takken, ook op de plek waar personeelsleden hun auto's parkeren. 

Erf: Zet losse goederen en materialen vast. 

 

Vragen? Wij helpen je graag! 

Heeft je bedrijf schade opgelopen als gevolg van wind en weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je vragen over je schadeverzekering? Dan helpen wij je graag! Neem contact met ons op via info@heeres.nl of telefonisch via 0299-393322. Dan helpen wij je de beste oplossing te vinden voor jouw situatie. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag