Heeft u financiële zorgen? Wij helpen graag!

Wist u dat een op de vijf Nederlanders met een koopwoning en een hypotheek te maken heeft met financiële zorgen? Dit blijkt uit een onderzoek onder huiseigenaren van NHG. Hierin werd door meerdere huizenbezitters aangegeven dat zij moeite hebben om elke maand uit te komen met hun geld. Daarom delen wij tips om geld te besparen. 

Nieuws
Datum: 04-01-2024

Kijk kritisch naar je uitgaven 

Als u wilt weten of en waar u geld kan besparen is het verstandig om uw uitgaven eens goed onder de loep te nemen. Door uw uitgaven op een rijtje te zetten krijgt u een goed beeld van uw situatie en kunt u kijken of u bepaalde zaken kunt schrappen of dat bepaalde zaken goedkoper kunnen. Als u erover nadenkt om te besparen op uw verzekeringen, is het wel zaak om te controleren of dit niet een te groot effect heeft op uw voorwaarden en dekkingen. Mocht u dit niet zeker weten, helpen wij u hier graag bij. Wellicht bent u dubbel verzekerd of kunnen wij u helpen om over te stappen naar een voordeligere aanbieder. 

Goedkopere energierekening 

De stijgende energierekening veroorzaken de meeste problemen bij huishoudens en daarom is het goed om te weten wat u kunt doen om uw energiekosten omlaag te brengen. Zo kunnen kleine veranderingen al bijdragen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een douche-timer, doe de verwarming een graadje lager en gebruik niet onnodig uw verlichting. Mocht dit financieel kunnen kunt u ook investeren in zonnepanelen of andere energiebesparende mogelijkheden en vergeet ook niet de mogelijkheden voor subsidies. Wat u tot slot nog kunt doen is uw hypotheek verhogen en dit geld uitgaven aan duurzaamheid. Al deze mogelijkheden kunnen de verlichting bieden die u nodig heeft in deze duurdere tijden. 

Compenseren met inkomsten 

Als er meer geld het laatje uitgaat, kunt u ook proberen ervoor te zorgen dat er meer geld het laatje ingaat. Wacht u bijvoorbeeld al een tijdje op het goede moment om een salarisverhoging te vragen of heeft u maar een beperkte reisvergoeding? Dan is dit de tijd om met uw werkgever in gesprek te gaan. Of kijk eens een keertje op zolder naar die stapel met oude spullen. Wie weet kunt u wat extra geld verdienen door deze op Marktplaats te verkopen. 

Maak goed gebruik van je spaargeld 

Door de inflatie wordt ook uw spaargeld steeds minder waard. De rente op spaargeld is daarnaast ook al een langere tijd zeer laag. Wellicht is het voordeliger om een aflossing te doen op uw hypotheek om uw maandlasten te verlagen of u kan uw spaargeld inzetten voor energiebesparende maatregelen. Mocht u advies willen over de beste manier om uw spaargeld in te zetten, dan helpen wij u ook graag. 

Wees creatief 

Tot slot kunt u ook geld besparen door creatieve oplossingen te vinden. Zijn dingen zoals de sportschool en de werkster te duur? Zeg deze dan op en ga wandelen, joggen en maak van het schoonmaken een work-out. Eet op een bepaalde dag in de week restjes en ga gezellig eten bij buren of familieleden. Zo kunt u op sportieve en gezellige manieren geld besparen. 

Vraag om hulp 

Het is misschien moeilijk, maar vraag om hulp. De helft van de ondervraagde groep heeft namelijk geen hulp gezocht van een financieel adviseur uit angst voor de kosten of uit schaamte voor hun situatie. Echter kan een financieel adviseur u overzicht geven en op weg helpen. Ook wij kijken graag met u naar mogelijke aanpassingen in uw hypotheek. 

Heeft u vragen? Wij helpen graag! 

Hopelijk helpen deze tips u op weg, maar heeft u nog meer vragen over de kosten van uw hypotheek? Neem dan telefonisch contact op via 0299-393322 of e-mail ons via info@heeres.nl en dan kijken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag