5 tips voor een zorgeloze en ontspannen vakantie!

Het is warm, de lucht is blauw en dat betekent maar een ding: zomer is hier! Voordat u uw koffers inpakt en de zon op gaat zoeken is het wel fijn om er zeker van te zijn dat u goed voorbereid bent. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en een gezellige, zorgeloze en zonnige zomer tegemoet gaat. Lees daarom in deze blog onze 5 tips zodat u volledig voorbereid bent en kunt doen waar een vakantie voor bedoeld is: ontspannen en genieten. 

Nieuws
Datum: 15-06-2023

1. Begin bij het begin: maak een checklist 

Moet u uw ID nog vernieuwen voor uw vakantie? Of moet u uw tas nog inpakken, maar niet voordat u nog wat kleding gescoord heeft in het winkelcentrum? Zet dit allemaal neer op uw checklist. Dit kost misschien even wat werk, maar zo weet u zeker dat u niets mist en vooral ook belangrijke zaken op tijd geregeld hebt. 

2. Vergeet de veiligheid van uw huis niet 

De zomer is een periode waarin veel mensen op vakantie gaan en daarom is dit ook een tijd waarin inbrekers hun slag slaan. Controleer daarom altijd of u uw huis veilig achterlaat. Uiteraard is het verstandig om de deuren en ramen dicht te doen, maar heeft u er ook al aan gedacht om een aantal lampen op een tijdschakelaar te zetten, zodat het lijkt alsof iemand thuis is? Daarnaast kunt u nog aan vrienden, familie of buren vragen om uw post binnen te leggen. Misschien is het zelfs mogelijk om aan een vriend of familielid te vragen of deze een huisruil wil doen en op uw woning wil passen. 

3. Wacht met foto's delen tot na de vakantie 

Het is begrijpelijk om uw mooiste vakantiefoto's te willen delen met vrienden en familie. Toch raden wij aan om geen foto's te plaatsen op platforms zoals Instagram en Facebook totdat u terug bent van uw vakantie. Dit geldt zeker als u een openbaar account heeft. Er is namelijk altijd een kans dat niet alleen vrienden, maar ook inbrekers meekijken en daardoor weten dat u niet thuis bent... 

4. Cash? Neem het vooraf mee 

Als u op vakantie gaat in een euroland, denkt u vooraf misschien niet na over contant geld. U neemt uw bankpas mee en als het nodig is, kunt u altijd op uw vakantiebestemming pinnen. Hoewel geld opnemen in het buitenland vaak zonder meerkosten kan, brengen steeds meer eurolanden hier wel kosten voor in rekening. Dit is onder andere het geval in Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Spanje. 

Voorkom deze extra kosten door cash mee te nemen. Let hierbij wel op dat uw reisverzekering een maximaal bedrag uitkeert bij diefstal of verlies. 

5. Controleer uw reisverzekering 

Als we het toch over reisverzekeringen hebben: is deze bij u nog op orde? Zeker als u dure spullen meeneemt, sportieve plannen hebt of een verre reis gaat maken is het verstandig om te controleren of u voldoende verzekerd bent. 

Hulp nodig? Wij helpen graag! 

Wilt u weten of uw reisverzekering genoeg dekt of wilt u zekerheid dat u voldoende bent verzekerd voor inbraken? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bereiken via 0299-393322 of via info@heeres.nl. Dan zorgen wij er samen voor dat u voorbereid bent op uw reis. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag