Wintersport staat voor de deur: antwoorden op veelgestelde vragen

De winterperiode komt eraan en veel mensen zoeken de komende maanden de witte pisten op. Maar voordat u uw snowboard en skiën uit het vet haalt, is het belangrijk om de reis goed voor te bereiden, zodat u niet voor (vervelende) verrassingen komt te staan. Maar hoe weet u waar u allemaal rekening mee met houden? Wij beantwoorden een aantal veelgestelde vragen. 

 

Nieuws
Datum: 12-12-2022

Ben ik goed verzekerd met een doorlopende reisverzekering? 

Vooral als u vaak op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Wel belangrijk is om te controleren of deze wintersportdekking heeft, omdat hier een aanvullende dekking voor nodig is. 

Wat moet ik doen als ik een ongeluk krijg? 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren: een ongeluk tijdens de wintersport. Maar wat voor actie moet u dan ondernemen? Zoals wij net al aangaven vallen de medische kosten onder de basisverzekering tot de in Nederland geldende prijzen. Gaat u over dit bedrag heen, wat in wintersportgebied vaak het geval is, heeft u extra dekking nodig. Ook het vervoer naar het ziekenhuis is niet meeverzekerd, hier is een wintersportdekking voor nodig. Er zijn meerdere verzekeraars met verschillende aanbiedingen, dus kijk vooral goed welke bij u past. Let op: gaat u off-piste skiën zonder een ervaren instructeur dan verzekert bijna geen enkele verzekeraar een ongeluk. Slechts een paar verzekeraars doen dit wel, maar ook met de regel: als u waarschuwingen negeert, keert de verzekeraar niet uit. 

Zijn er dingen waar ik op kan besparen? 

Zeker in deze dure tijden is het fijn om geld te besparen waar het kan. Uiteraard kan dit ook als u op wintersport gaat. Zo overlappen sommige verzekeringen elkaar in dekking, waardoor u al snel dubbel verzekerd bent voor uw wintersportverzekering. Bijvoorbeeld hulp bij pech onderweg hoeft niet altijd als aparte dekking bij uw reisverzekering te worden opgenomen. Dit kan meeverzekerd zijn onder de bestaande autoverzekering. 

Waar moet ik op letten als ik met de auto reis? 

In wintersportgebied is het altijd veiliger om te rijden met winterbanden. Ook is het handig om sneeuwkettingen mee te nemen. Dit is zelfs verplicht in sommige landen. Een handige tip is ook om vooraf te controleren of u recht heeft op pechhulp via uw verzekering, dealer of een lidmaatschap van ANWB. 

Moet ik nog rekening houden met corona? 

De afgelopen jaren heeft corona roet in de wintersport gegooid en daarom is het logisch dat u wilt weten of corona nog een rol speelt in de vakantie. Op dit moment staan alle belangrijke wintersportgebieden op groen. Maar dit moet uiteraard goed in de gaten worden gehouden.  Via deze website kunt u dit checken. U kunt daar ook lezen welke maatregelen in het wintersportgebied gelden zoals of u nog een mondkapje moet dragen. 

Vragen? Wij helpen graag! 

Wij willen dat iedereen een fijne en veilige vakantie heeft en daarom willen graag helpen om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent. Heeft u hier hulp bij nodig? Dan helpen wij graag. U kunt of bellen via 0299-393322 of e-mailen via info@heeres.nl en dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.