Waarom een overlijdensrisicoverzekering confronterend, maar wel belangrijk is

Het is iets waar niemand graag over nadenkt, maar wel belangrijk is om goed te regelen: het overlijden van u of uw partner. U wilt namelijk goed zorgen voor de mensen waar u van houdt.      Ook als u er niet meer bent. Want als u overlijdt, lopen veel kosten gewoon door. Dit terwijl de inkomsten en uitgaven van degene die achterblijft veranderen. Want weet u hoe het inkomen van uw partner eruitziet als u overlijdt? En andersom? Dit is iets om over na te denken voordat het te laat is. Daarom bespreken wij in deze blog hoe een overlijdensrisicoverzekering uw zorgen wegneemt en rust biedt. 

Nieuws
Datum: 14-03-2023

Overlijdensrisicoverzekering vangt financiële problemen op  

Een overlijdensriscoverzekering keert een vast bedrag uit als u tijdens de verzekerde periode overlijdt. Dit bedrag kan door uw nabestaanden gebruikt worden om het wegvallen van uw inkomen op te vangen. Als de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld is aan uw hypotheek, wordt het verzekerde bedrag ingezet om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, waardoor uw nabestaanden in de woning kunnen blijven wonen. 

Veel mensen kiezen er dan ook voor om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als zij een hypotheek nemen. Echter kan dit ook eerder. U kunt deze bijvoorbeeld ook afsluiten als u met uw partner samenwoont in een huurwoning. Ook dan kan het geld dat na uw overlijden wordt uitgekeerd uw partner helpen om de huur te betalen. Welk bedrag u wilt verzekeren en hoelang de verzekering duurt bepaalt u zelf. 

Benodigde gezondheidsverklaring 

Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering moet u een gezondheidsverklaring invullen. Deze zal vervolgens beoordeeld worden door een medisch adviseur. Op basis van deze keuring kan de verzekeringsmaatschappij aansluitend om een medische keuring vragen. Dit is ook vaak het geval als u een groot bedrag wilt verzekeren. Afhankelijk van de medische risico's die u loopt, kan de premie hoger of lager zijn. 

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen 

Er zijn drie soorten overlijdensrisicoverzekeringen waar u uit kunt kiezen: 

- Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: met deze variant bent u tijdens de gehele looptijd voor een vast bedrag verzekerd. 

- Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: Bij deze variant daalt ieder jaar het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd.  

- Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: bij deze variant krijg je aan het einde van de looptijd een lager bedrag uitgekeerd dan aan het begin. 

Heeft u vragen? Wij helpen graag! 

Wilt u meer weten over overlijdensrisicoverzekeringen? Dan helpen wij graag! Omdat wij willen dat iedereen zijn geliefden goed achterlaat, brengen wij uw situatie graag voor u in kaart. U kunt contact met ons opnemen via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl en dan kijken wij naar de beste opties voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.