Schade door zonnepaneeldeeltjes? Dekking is mogelijk!

Zonnepanelen zijn een goede stap richting verduurzaming en daarom wil je niet dat dit meer problemen creëert dan oplost. Want wat als er schade aan je zonnepanalen ontstaat en deze deeltjes kilometers ver weg terecht komen en ook schade aan een ander zijn eigendom veroorzaakt? Dan is hier nu een oplossing voor! Wat deze is, lees je in deze blog. 

Zonnepanelen op woning
Nieuws
Datum: 30-06-2022

Schade bij jezelf en/of een ander? 

Zonnepanelen doen dus veel goeds, maar zijn ook kwetsbaar. Zo kunnen deze tijdens een storm of een brand beschadigd raken. Schade aan je eigen pand is al vervelend genoeg, maar zonnepaneeldeeltjes kunnen wel een kilometer verderop terecht komen en dus ook schade toebrengen aan iemand anders zijn eigendom. Problemen met buurtbewoners over de kosten van de schade is het laatste wat je wilt en daarom is hier een oplossing voor. 

Verzekerd op milieuschadeverzekering 

De kosten van de schade – zowel bij jezelf als bij anderen – valt nu namelijk te dekken. Deze dekking valt onder de milieuschadeverzekering. Dit betekent dat je verzekerd bent voor zaken zoals het opruimen van de schade, schade aan het eigendom van anderen en schade die jou wordt toegebracht door zonnepaneeldeeltjes. Op deze manier kunnen zonnepanelen blijven dienen voor het belangrijkste doel: verduurzaming. 

Reminder: verplichte keuring vanaf 1 januari 2023 

Als je zonnepanelen hebt op je bedrijfspand, moet je ook rekening houden met de brandveiligheid. Om dit risico te beperken, wordt daarom vanaf 1 januari 2023 door verzekeraars een keuring van je installatie verplicht gesteld. Deze keuring is een SCIOS SCOPE 12 en houdt in dat zal worden gecontroleerd of de installatie op een deskundige en brandveilige manier is geplaatst. 

Na 1 januari 2023 zal er dan ook geen dekking voor brandschade veroorzaakt door zonnepanelen mogelijk zijn zonder deze keuring. Heb je al een dekking, maar heb je de keuring (nog) niet uitgevoerd, kan dit ook vanaf 1 januari 2023 invloed hebben op de hoogte van de dekking. 

Vragen? Wij beantwoorden ze graag! 

Heb je nog vragen over milieuschadeverzekeringen of de SCIOS SCOPE 12? Dan helpen wij graag! Neem contact met ons op via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl en dan geven wij je het beste advies voor jouw situatie. 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag