Mijn reisgenoot heeft de vakantie afgezegd: wat nu?

Het is een worst case scenario: u kijkt uit naar de vakantie die u en uw reisgenoot hebben geboekt en u heeft uw koffer al ingepakt. U bent klaar om te gaan, maar dan krijgt u op het laatste moment het bericht dat uw reisgenoot de vakantie heeft geannuleerd. Super jammer natuurlijk. Maar hoe zit het eigenlijk met uw verzekering? Kan deze ook geannuleerd worden? Wij bespreken het in deze blog. 

Nieuws
Datum: 28-04-2023

Ik wil niet alleen op reis, kan ik de annuleringskosten vergoed krijgen? 

Als uw reisgenoot de vakantie heeft geannuleerd, is het begrijpelijk dat u de reis niet in uw eentje wilt maken. Dan moet u ook de vakantie annuleren. Maar worden de annuleringskosten gedekt door uw doorlopende reisverzekering wanneer u uw vakantie annuleert vanwege de annulering van de reisgenoot? 

Gelukkig worden de annuleringskosten in deze situatie bij elke verzekeraar gedekt. Bij de verzekeraars die dit niet meteen dekken, moet eerst aan een aantal eisen voldaan worden. Hierbij kunt u denken aan de eis dat uw reisgenoot ook verzekerd moet zijn, deze dezelfde heen- en terugreis moet hebben geboekt als u en u door het wegvallen uw reisgenoot alleenreizend bent geworden. 

Voor welke andere situaties bent u met een doorlopende reisverzekering verzekerd? 

Niet alleen wanneer uw reisgenoot de vakantie annuleert komt een doorlopende reisverzekering van pas. Ook andere situaties waardoor u niet meer op reis kunt zijn met een doorlopende reisverzekering gedekt. Zo is plotselinge ziekte of overlijden van u, een familielid, uw reisgenoot of degene bij wie u zou gaan verblijven verzekerd. Let bij familieleden wel op het verschil tussen eerstegraads (kinderen, ouders), tweedegraads (broers en zussen) en derdegraads (ooms, tantes, neven en nichten) familieleden. Bij familieleden in de derde graad is de kans kleiner dat de annuleringskosten gedekt worden. 

Verder zijn ook een aantal specifieke situaties gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het onverwachts krijgen van een baan waar u direct mee moet beginnen of juist een onverwachts ontslag waardoor een vakantie niet meer handig is. Ook een scheiding is bij veel verzekeraars gedekt. Het belangrijkste is dat de situatie onverwachts op is getreden en hier nog geen sprake van was tijdens het boeken van de reis en het afsluiten van de annuleringsverzekering. 

Heeft u nog vragen? Wij helpen graag! 

Wilt u meer weten over doorlopende reisverzekeringen en welke situaties verzekerd zijn? Dan helpen wij u graag! U kunt ons bellen via 0299-393322 of per e-mail via info@heeres.nl en dan zoeken wij samen naar de beste oplossing voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag