Geen idee of je vader of moeder een levensverzekering had? Zoek het makkelijk op!

Wanneer een van je ouders overlijdt breekt een tijd van rouw en verdriet aan, maar ook het nagaan van veel zaken. Zo moet jij misschien de administratie afhandelen. Je komt bij de levensverzekering aan, maar hebt eigenlijk geen idee of en waar je ouder deze had. Waar moet je dan beginnen met je zoektocht? 

Ouders omhelzen kinderen
Nieuws
Datum: 10-05-2022

Digitale zoekservice levensverzekeringen 

Ten eerste is het belangrijk om je niet stom of schuldig te voelen. Dit is iets waar jaarlijks duizenden mensen mee te maken hebben. Daarom is het goed om te weten dat er een handige manier is om het antwoord te vinden. Je kunt namelijk door middel van de digitale zoekservice levensverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars uitzoeken of je overleden dierbare een levensverzekering had. Mocht je dus vergeten zijn of je ouder een levensverzekering had of bij welke verzekeraar deze liep kun je beroep doen op deze tool.  

Goed om te weten: je kunt een zoekaanvraag ook indienen voor jezelf. Weet je namelijk niet meer wat je eigen situatie is, biedt deze tool ook een oplossing. 

 

Hoe werkt het? 

Zodra je een aanvraag hebt gedaan, wordt deze doorgestuurd naar alle deelnemende levensverzekeraars. Dit zijn bijna alle verzekeraars in Nederland. Zij gaan dan door hun bestanden heen om te zoeken naar de polis van jou of je dierbare. Goed om te weten is dat je voor de aanvraag wel al wat stappen moet hebben ondernomen. Mocht je herinneren dat je dierbare het over een bepaalde verzekeraar had, neem dan eerst met deze contact op. Ook als je een financieel adviseur hebt, is het wijs om eerst bij hen aan te kloppen. Wie weet dat zij al de antwoorden hebben waar je naar zoekt. 

Je kunt dan ook pas een aanvraag indienen als je eerste zoekpogingen niets hebben opgeleverd.             De eerste twintig aanvragen per kalenderjaar zijn gratis en deze duren zo'n twee tot drie maanden. 

Hulp nodig? Wij helpen je graag! 

Mocht je erachter komen dat je op dit moment geen levensverzekering hebt, maar zou je deze wel willen afsluiten? Dan helpen wij je graag. Je kunt ons per e-mail via info@heeres bereiken of telefonisch via 0299-393322 en dan kijken wij samen welke levensverzekering het beste past bij jouw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.